keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Perussukkaa varpaista varsiin

Perussukkia on helppo tehdä silloin, kun ei keksi oikein muutakaan neulottavaa. Siskot kuluttavat enemmän villasukkia kuin minä, niin on sentään joku jolle tehdä näitä käyttöön. Harmaissa sukissa on joku Regian viidakkokuosi sekä valkoinen lanka, kaksi muuta kirjavaa ovat Austermann Steppiä.

Kokeilin ensimmäistä kertaa neuloa sukat kärjestä aloittaen. Ohjetta katselin Ullaneuleen sivuilta. Olen pitkään suunnitellut tämän tekniikan opettelua, että saisi paremmin langat mitoitettua. Näiden sukkien perusteella en kuitenkaan tykästynyt tekniikkaan. Tykkään normaalisti ranskalaisesta kantapäästä, mutta tässä kantapää tuntuu jotenkin väljemmältä. Myös sukansuuta on vaikea saada sopivan väljäksi mutta silti nätin näköiseksi. Ehkä erilaisella kantapäällä näitä voisi harkita joskus uusintaan...


Tein myös keltaisesta Nallesta vähän tavallista paksummat sukat. Varteen tuli valepalmikkoa. Kantapäähän en tehnyt vahvistettua neuletta, vaikka siihen on oma silmä tottunut enemmän kuin sileään kantapäähän. Järkeilin että sukat eivät kuitenkaan ikinä kulu kantapäistä ensimmäisenä, vaan yleensä aina päkijöistä. Tai sitten jos kyse on minun sukista, ne vain nyppyyntyvät ja viruvat ja kyllästyn niihin ennen kuin ovat mistään kohti varsinaisesti puhki. 

Keltainen on väriterapiaa parhaillaan. Varmaan siksi lankalaarista löytyi keltaista Nallea sekä 7-veljestä. Jälkimmäisestä voisi ehkä tehdä pipon, koska sukkien tekeminen niin paksusta langasta tuntuu jotenkin epämukavalta. Seuraavaksi sukkaprojektiksi haaveilen kirjoneuletta, jos vaan löytyisi sopivat väriyhdistelmät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti