maanantai 13. maaliskuuta 2017

Härkäpapurouhe kokeilussa: härkäpapubolognese


Ostin uteliaisuuttani kokeeksi Verson härkäpapurouhetta. Kasvisrouheet eivät ennestään kuulu käyttämieni raaka-aineiden listalle, joten en tiennyt kunnolla mitä odottaa. Paketin kyljessä sanotaan, että härkäpapurouhetta käytetään samalla tavalla kuin soijarouhettakin, mutta tällaiselle soijarouhetta käyttämättömälle kokille tieto ei varsinaisesti auttanut sen kummemmin. Mielessäni oli jonkinlainen epäselvä visio siitä, että härkäpapurouhetta voin jatkossa ripotella ruokiin korvaamaan jauhelihaa. Ainakin lasagne maistuu oikein hyvältä ilman lihaakin, joten miksei muutkin ruuat.

Tässä yksi päivä kokeilin papubolognesea. Yhtään jauhelihaa ei ollut saatavilla sillä hetkellä, joten tein pelkän kasvisversion. (Paketin ohjeessa neuvotaan myös korvaamaan aluksi vain osa lihasta papurouheella, jotta makuun tottuu.) Haudutin ruokaa hieman kauemmin kuin lihaversiota, mutta silti rouhe tuntui vähän kuivakalta ja jauhoiselta. Sanoisin, että koostumus oli ehkä suurempi miinus kuin maku. Tykkään pavuista muutenkin, joten en ole aivan varma miten tämä rouhe on parempi kuin säilötyt pavut, joissa olisi sama maku paremmalla koostumuksella. Ehkä uuniruuissa tämä rouhe voisi toimia paremmin.

Fiilis: ei mitään gourmet-ruokaa, mutta menettelee paremman puutteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti